Studiul de mediu al viitorului Pasaj Basarab naste controverse. El ar urma sa fie aprobat astazi de agentia locala de mediu, insa un ONG, "Terra Mileniul III", sustine ca studiul de impact realizat de SC Proiect Bucuresti SA este elaborat pornindu-se de la premisa ca nu il va citi nimeni, cu alte cuvinte, in bataie de joc. Locuitorii din zona Titulescu, impreuna cu fundatia "Terra Mileniul III", acuza Administratia Capitalei si firma care s-a ocupat de realizarea acestui studiu de nerespectarea legislatiei privind continutul unui asemenea raport si calitatea foarte slaba a acestuia.

Mai mult, studiul, care ar fi costat un milion euro, potrivit lui Ionut Apostol, director executiv al Terra Mileniul III, are pasaje intregi copiate din alte studii. Spre exemplu, studiul de impact vorbeste despre balastul adus din albia raului Timis, despre lucrarile care se vor desfasura in zona de albie a Dunarii, sau despre reabilitarea podului de pe DN2, de undeva din Moldova. De cealalta parte, Gheorghe Udriste, directorul executiv al Directiei de Transporturi, Drumuri si Sistematizarea circulatiei din Primaria Bucuresti, sustine ca "studiul nu e ok, este super ok" si nu sunt nici un fel de probleme.

Totodata, primarul Capitalei, Adriean Videanu, a semnat ieri, anuntul pentru ca vineri municipalitatea sa scoata la vanzare caietul de sarcini. Astazi, studiul de impact urmeaza sa primeasca avizul Agentiei Regionale de Protectie a Mediului. Daca acest lucru se va intampla, "protestatarii" spun ca vor contesta decizia in justitie.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.