Propunerea initiala a Marii Britanii referitoare la perspectiva financiara a Uniunii Europene pe 2007-2013 se situeaza sub asteptarile Romaniei.

"Ne asteptam la o propunere care sa se bazeze pe un principiu fundamental al UE, care a permis acordarea de catre statele bogate a unor ajutoare catre statele mai putin dezvoltate si, in acest sens, diminuarea decalajelor. Din pacate, propunerea britanica acopera in foarte mica masura acest capitol", a declarat ieri primul-ministru Calin Popescu Tariceanu.

Saptamana aceasta, Consiliul European va lua in dezbatere pachetul financiar pentru perioada 2007-2013, iar o noua propunere a Marii Britanii pe aceasta tema era asteptata ieri la Palatul Victoria. "Daca nu va fi imbunatatita, va fi ce v-am prezentat astazi. Mi-as dori ca propunerea imbunatatita sa fie nu pentru Marea Britanie sau altcineva si noi sa ramanem in aceeasi situatie", a continuat premierul. Totusi, tara noastra nu va avea nici un cuvant de spus in aceasta privinta, avand in vedere ca nu detine dreptul de veto in cadrul Consiliului European.

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.