Violentele din scolile romanesti au continuat ieri si in judetul Neamt, unde un elev a fost batut in scoala chiar de tatal unui coleg de joaca. Alte doua eleve de liceu din Piatra Neamt au reclamat ca au fost agresate de mai multi colegi, in incinta unitatilor de invatamant.
Ieri dimineata, la Scoala 3 din Piatra Neamt, Sorinel Simin, tatal unui elev din clasa a VII-a, a intrat in sala de curs, in timpul unei pauze, si l-a batut pe un elev din clasa a VIII-a. Totul a pornit de la o joaca a celor doi cu zapada, in 2 decembrie, in timpul careia cel mai mic dintre ei ar fi fost lovit in cap cu un bulgare. Tot ieri, o eleva din clasa a IX-a de la la Grupul Scolar Economic Piatra Neamt a reclamat la politie ca sambata a fost batuta atat pe coridorul, cat si in curtea unitatii de invatamant de mai multe colege. In aceeasi zi, la acelasi liceu, o eleva de clasa a X-a a fost batuta de Constantin M. (24 de ani) si Mihai S. (19 ani), ambii din comuna Garcina - Neamt, pe motiv ca ar fi avut conflicte cu o verisoara de-a lor, si ea eleva la respectivul liceu. Valul de agresiuni nu-i ocoleste nici pe profesori - un cadru didactic al Grupului Scolar 9 din Piatra Neamt a reclamat sambata la politie o bataie primita pe strada de la un necunoscut.

Toate aceste acte de violenta au fost prezentate ieri intr-o conferinta de presa la care au participat reprezentanti ai inspectoratului scolar si ai politiei. Conform inspectorului Dorina Drexler, in perioada imediat urmatoare se vor reface si prezenta politiei listele cu elevii-problema si se va dispune introducerea in bugetul fiecarei scoli a resurselor necesare asigurarii pazei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.