Un roman expulzat din Belgia a provocat panica, sambata la pranz, printre pasagerii cursei 372 a companiei Tarom de pe ruta Bruxelles-Bucuresti. Individul a mers in toaleta avionului si s-a taiat la maini. Comandantul aeronavei a luat decizia aterizarii de urgenta pe aeroportul din Frankfurt. Cursa a a ajuns la Bucuresti la ora 15.05 cu o intarziere de aproximativ trei ore.

Boeingul 737 al companiei Tarom a decolat de la Bruxelles spre Bucuresti cu o intarziere de jumatate de ora. Printre pasageri se afla si un roman expulzat din Belgia. Nu au trecut decat cateva zeci de minute de la decolare si barbatul a cerut celor doi politisti belgieni care il escortau sa mearga la toaleta. Acolo, nu se stie cum, s-a taiat la maini si a iesit plin de sange. Imaginea i-a socat pe pasageri, romanul fiind imediat luat si bandajat.

Dupa o discutie intre politisti si comandantul aeronavei s-a luat decizia aterizarii imediate pe cel mai apropiat aeroport. Escala s-a facut, fara probleme, la Frankfurt. Un jurnalist de la Rompres care se afla in aeronava "deturnata" de roman, a spus ca in momentul coborarii pasagerilor din avion barbatul era bandajat la mana, iar pe culoarul din spatele aeronavei, unde fusese asezat individul, se vedeau pete de sange. O ambulanta l-a preluat si l-a dus la spital.

"Cetateanul avea o atitudine recalcitranta, provocand disconfortul pasagerilor, astfel incat pilotul avea autorizatia si autoritatea sa aterizeze pe cel mai apropiat aeroport", a declarat pentru Rompres Sonia Rusu, directorul de relatii publice al Tarom. Cursa care trebuia sa aterizeze pe Aeroportul Henri Coanda din Capitala la ora 12.45 a ajuns cu o intarziere de trei ore. Reprezentantii Politiei Romane nu au putut da, ieri, nici un fel de date despre infractorul roman si nici daca acesta a fost sau nu adus in tara.

Americanii au impuscat pasagerul

In urma cu cateva zile, un pasager american al unui avion apartinand companiei American Airlines, care a amenintat ca are o bomba, a fost impuscat mortal de un agent de securitate federal in timp ce incerca sa fuga din aparat pe aeroportul din Miami. Incidentul s-a produs dupa ce avionul a aterizat pentru o escala. Sotia suspectului a tipat la agenti pentru a-i informa ca barbatul e schizofrenic. Nu avea nici o bomba.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.