Conform unei informatii de ultima ora, o nou focar de gripa aviara a fost depistat ieri in localitatea Padina, din judetul Buzau. Comuna Padina este situata la 138 de kilometri de Bucuresti.

Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur a confirmat pentru "Curentul" aceasta informatie: "La Padina exista suspiciune de virus aviar. De altfel, zona in care este declarata aceasta suspiciune este situata la o distanta mica de un alt focar - cel de la Ciocile, judetul Braila (n.r. la 10 kilometri)".

Dupa cum ne-a declarat ministrul Gheorghe Flutur, aseara, la Ministerul Agriculturii era in plina derulare o sedinta a comandamentului special infiintat pentru supravegherea acestei boli. In lipsa lui Ion Agafitei, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor - aflat in "plimbari" prin Neamt - judetul de bastina, dar si a ministrului - retinut la sedinta de guvern organizata pentru aprobarea contractului de privatizare a BCR, sedinta comandamentului a fost condusa de Sorin Chelmu, secretarul general al Ministerului Agriculturii.

"Avem confirmate deja suspiciunile de focar de gripa aviara in zona, iar comandamentul judetean pentru epizootii s-a reunit in aceasta seara (n.r. seara trecuta), urmand ca in zona sa fie instituita carantina. Patru dintre probele prelevate de la o gaina si de la cinci rate domestice au iesit pozitive. Ca prima masura, au fost ucise toate pasarile domestice din curtea respectiva si din gospodariile invecinate", ne-a declarat Sorin Chelmu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.