Timp de mai multe saptamini, un personaj cu pseudonimul "Bibi Cucernicu" a fost foarte activ pe forumul ziarului "Cotidianul". El avea opinii politice clare, pro-PSD, anti-guvern, anti-Basescu, dovedea ca este bine informat, ca stapineste abilitati de manipulare si ca nu este lipsit de talentul scriiturii. Poate pentru ca i-a iritat pe multi dintre forumisti, cu care polemiza ironic, unii dintre cititori au fost deosebit de atenti la cuvintele lui "Bibi Cucernicu".

La un moment dat, unul dintre forumisti, care semneaza "Corzo", a sesizat ca "Bibi Cucernicu" a dat o informatie bomba: "Elena Udrea e pe cale sa demisioneze". Stirea era oferita pe 20 octombrie dupa-amiaza, cu 36 de ore inainte ca Elena Udrea sa-si anunte demisia din functie, ca urmare a unei campanii de presa duse impotriva sotului ei, Dorin Cocos. "Bibi Cucernicu" spunea ca Traian Basescu o va indeparta din functie la intoarcerea sa din Coreea. La ora aceea, demisia Elenei Udrea nu era scontata de nimeni.

Corzo intra pe fir

Corzo a incercat atunci sa ia urma calculatorului de la care "Bibi Cucernicu" isi trimitea mesajele, verificind IP-ul, adica numarul unic atribuit oricarui calculator. Unele erau de la Internet café-uri, insa nu mica i-a fost surpriza sa constate ca alte mesaje proveneau de la un computer cu IP atribuit Serviciului de Telecomunicatii Speciale. El l-a acuzat atunci pe "Bibi Cucernicu", pe forum, ca lucreaza pentru un serviciu secret si utilizeaza informatiile la care are acces pentru manipulare. Intrat in panica, "Bibi" a ripostat vehement si apoi a tacut. Apoi a intrat din nou pe forumul "Cotidianului", atit de la computerul de la STS, cit si dintr-un Internet café din cartierul bucurestean Militari.

STS incepe o ancheta

Odata devoalat "locul de munca" al lui Bibi, am solicitat explicatii STS, spre a vedea in ce masura angajatul Serviciului actioneaza la ordin sau din proprie initiativa. Conducerea STS ne-a spus ca a inceput o investigatie, despre care a aflat si "Bibi": el si-a sters majoritatea mesajelor de pe forum si a cerut webmaster-ului de la "Cotidianul" sa le stearga pe cele care nu putea fi indepartate din exterior. O serie din mesaje au fost insa pastrate.


Bibi iese din scena

Pe 6 decembrie, purtatorul de cuvint al STS, Tatiana Frincu, ne-a comunicat oficial ca "Bibi Cucernicu" este intr-adevar ofiter al serviciului, a actionat in nume personal si ca a fost trecut in rezerva. "Pentru abaterile de la regulamentele militare si incalcarea prevederilor Legii nr. 80/1995, a existat intentia trimiterii ofiterului in Consiliul de Judecata.

Realizind gravitatea faptelor sale, militarul a cerut trecerea sa in rezerva, cerere care i-a fost aprobata", se arata in comunicat. STS a refuzat sa faca public numele real al lui "Bibi Cucernicu", iar multi dintre forumisti si-au exprimat deja convingerea ca el "lucreaza" in continuare, dar sub alta identitate. •

Mesajul lui Bibi

"Cu toate astea, prin targ circula neste zvonuri care ma fac sa rad, dar in acelasi timp ma pun pe ganduri: Se pare ca Penalul ( Traian Basescu - n. red.) si-a dat seama de tampeniile pe care le-a facut, dand gir acestor mafioti, prin afisarea in carciumile si locatiile lor si acum, la fel ca Monica in cazul Gherghescu versus Petrini, incearca sa dreaga busuiocul. Pentru asta cica a raspandit zvonul ca Udrea este de fapt infiltrata de PSD-isti la Cotroceni, ca sa-l compromita, si ca intentioneaza ca imediat ce se va intoarce din Seul sa o trimita dupa tigari".