Presedintele Colegiului Medicilor din Bucuresti, Sorin Oprescu, a cerut ieri ajutorul expertilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru analizarea profunda si coordonarea activitatilor ce se impun pentru a opri epidemia de rujeola si i-a cerut public ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, sa-si asume raspunderea in legatura cu actuala criza, provocata de rujeola.

In jur de60.000 de copii au fost vaccinati impotriva pojarului, la nivel national, incepand din 30 noiembrie, un sfert dintre acestia avand varste cuprinse intre 7 si 11 luni, a anuntat ieri, Ministerul Sanatatii. De asemenea, raportarile directiilor de sanatate publica judetene arata ca, la nivel national, se inregistreaza un numar total de 3.649 de cazuri confirmate de rujeola. Ministerul Sanatatii monitorizeaza epidemia de rujeola si a instituit masurile necesare pentru limitarea focarelor si scaderea numarului de imbolnaviri, directiile de sanatate publica judetene fiind obligate sa asigure activitati permanente. Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Constanta, Marius Enescu, crede ca epidemia de rujeola a atins maximul evolutiei in judet, iar in prezent, aceasta se afla intr-o panta descendenta, in timp ce in alte zone din tara sunt inregistrate din ce in ce mai multe cazuri.

Numarul cazurilor suspecte de rujeola inregistrat, pana in prezent, in judetul Constanta, a ajuns la 1.259, dintre care 619 sunt confirmate, 67 infirmate, restul probelor prelevate de la pacienti aflandu-se in lucru. Potrivit doctorului Marius Enescu, in ultimele 24 de ore, nici un bebelus internat la Spitalul de Boli Infectioase nu a mai fost transferat la Sectia Terapie Intensiva a Spitalului Clinic Judetean Constanta, iar starea de sanatate a celor aflati la sectia respectiva este foarte buna, anunta Rompres.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.