Departamentul National Anticoruptie (DNA) a redeschis dosarele Zambaccian, Puwak si Culita Tarata. Intr-un interviu acordat BBC, Daniel Morar, procurorul-sef al DNA, a declarat ca aceste dosare au fost redeschise pentru ca anchetele derulate anterior erau "insuficiente si deficitare".

Saptamana trecuta a fost redeschis dosarul Zambaccian, in care fostul prim-ministru Adrian Nastase era acuzat ca ar fi cumparat un teren de 700 metri patrati la un pret mult subevaluat. Dosarul primise solutie de neincepere a urmaririi penale pe vremea fostului sef al PNA Ioan Amarie.

Conform BBC, alte dosare in cazul carora fostul PNA decisese neinceperea urmaririi penale si care au fost redeschise sunt cele in care sunt implicati fostul deputat PSD Culita Tarata si familia fostului ministru PSD al integrarii europene Hildegard Puwak. Tarata a fost acuzat ca ar fi incheiat ilegal contracte de arendare in Insula Mare a Brailei. Al doilea caz priveste fonduri europene de care ar fi beneficiat ilegal familia fostului ministru.

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.