Georgescu este cosemnatar al HG 157/1993, alaturi de ministrul industriilor, Dumitru Popescu, si ministrul comertului, Constantin Teculescu, din guvernarea Vacaroiu, prin care se stabileste, intre altele, ca sumele ramase dupa achitarea obligatiilor contractuale fata de National Oil Corporation - Libia si rambursarea creditelor aferente actiunii (adica 85 milioane de euro) se vor varsa la bugetul de stat.

Florin Georgescu, care-si incheiase periplul judiciar, in urma cu o saptamana, prin inchiderea dosarului "Stenogramele PSD", in care fusese pus sub urmarire alaturi de Rodica Stanoiu, a petrecut, ieri, mai bine de doua ore la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. De aceasta data a fost citat ca martor in speta Petromidia. Surse judiciare sustin ca cel care a avut la degetul mic finantele statului roman a fost solicitat sa dea lamuriri cu privire la un act oficial initiat in calitate de membru al cabinetului Vacaroiu.

Este vorba despre HG 157/1993, prin care se aproba transferarea catre Compania Repsol Exploracion SA Spania a obligatiilor si drepturilor partii romane, ce derivau din Acordul de explorare si impartire a productiei din perimetrul NC - 115 Libia. Hotararea aparuta in Monitorul Oficial nr. 90, din 12 mai 93, stabileste si conditiile de esalonare a incasarilor, sumele rezultate urmand a fi virate bugetului de stat. Acest lucru insa nu s-a mai intamplat! Recuperarea costurilor (stabilite la 85 de milioane de euro) nu s-a mai facut conform contractului, esalonat in perioada 1998-2008.

Potrivit unui comunicat, din iunie, al Rompetrol, creantele care fac obiectul invinuirilor procurorilor DIICOT au rezultat dintr-un contract incheiat in august 1994 intre Repsol SA si compania privata Rompetrol SA si nu mai aveau, deci, ca titular statul roman.