Un al treilea copil internat in stare grava la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, cu suspiciune de rujeola, a decedat ieri dupa-amiaza in Sectia Terapie Intensiva a unitatii sanitare respective.

"Fetita cu varsta de sase luni, din Mangalia, avea multiple afectiuni si exista suspiciunea de rujeola. Maine va fi efectuata necropsia bebelusului si vor fi prelevate probe ce vor fi trimise la Institutul Cantacuzino din Bucuresti pentru confirmare virusologica", a precizat ieri seful Directiei Judetene de Sanatate Publica Constanta, Marius Enescu.

Copilul a fost internat in data de 2 decembrie 2005 la Spitalul de Boli Infectioase Constanta, cu o afectiune respiratorie pe fondul unei rujeole in remisiune.

Potrivit conducerii DSP, dupa trei zile de spitalizare, fetita a avut o evolutie multumitoare a starii de sanatate, insa ieri dupa-amiaza starea ei s-a agravat. In aceste conditii, copilul a fost transportat imediat la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, Sectia de Terapie Intensiva - Pediatrie, unde medicii nu au mai putut sa-i faca nimic.

La sfarsitul saptamanii trecute au mai murit la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta doi copii in varsta de sase luni, respectiv noua luni, in cazul carora suspiciunea de rujeola drept cauza a decesului a fost infirmata ieri de specialistii Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" din Capitala.

In momentul de fata, la Spitalul de Boli Infectioase Constanta sunt internati peste 100 de copii bolnavi de rujeola.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.