Cel mai grav accident rutier petrecut in ultimii 15 ani in Romania i-a dat de gandit premierului Calin Popescu Tariceanu, motiv pentru care i-a convocat in cabinetul sau pe ministrii Dobre si Blaga.

Saptamana trecuta, in apropiere de Slobozia, 16 persoane au murit, dupa ce microbuzul in care se aflau s-a lovit violent de un copac de pe marginea drumului. La doar cateva zile distanta, in localitatea Peris, 8 persoane au fost ranite, dintre care 2 foarte grav, intr-un accident asemanator. Sefii Transporturilor si Administratiei vor lua parte la o serie de discutii cu primul-ministru pe tema adoptarii unor masuri de prevenire a accidentelor in care sunt implicate microbuze care transporta persoane.

"Primul-ministru isi exprima ingrijorarea in legatura cu siguranta transportului de persoane pe drumurile publice, in urma accidentelor din ultima vreme in care au fost implicate microbuze si care s-au soldat cu un numar mare de victime. Premierul i-a invitat la o intalnire de lucru pe ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, si pe ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, pentru a analiza masurile care pot fi luate pentru prevenirea, pe viitor, a unor astfel de accidente", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Tariceanu se afla, deocamdata, la Bruxelles, pentru a prezenta oficialilor europeni masurile adoptate in vederea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, insa zilele urmatoare va pune la punct o strategie pentru siguranta pasagerilor din microbuze.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.