Vasile Blaga i-a inmanat, ieri, comisarului european Franco Frattini, o informare cu privire la contractul EADS privind securizarea frontierelor romane. Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a anuntat ca Frattini a primit un exemplar din noua forma a contractului cu EADS, impreuna cu toata documentatia existenta in acest dosar, considerata relevanta pentru Comisia Europeana. Aceste documente i-au fost inaintate inaltului oficial european cu ocazia reuniunii Consiliului "Justitie si Afaceri Interne", desfasurat pe parcursul ultimelor doua zile la Bruxelles.

Totodata, MAI a transmis Directiei Generale Extindere - Programe PHARE intreaga documentatie referitoare la suprapunerile dintre investitiile realizate in cadrul contractului cu EADS cu cele finantate din fonduri europene, evitate ca urmare a renegocierii contractului. Reamintim ca, prin renegocierea contractului incheiat in anul 2004 intre MAI si concernul german EADS a fost realizata o economie de peste 450 milioane euro. In acelasi timp s-a realizat si o imbunatatire calitativa si cantitativa a sistemului de securizare a frontierei, asigurandu-se eliminarea tuturor suprapunerilor cu Programele PHARE, Romania putand, astfel, sa beneficieze si de facilitatea Schengen.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.