Dupa ce „Academia Catavencu“ a publicat ferestrele de Messenger ale lui Mitrea, acesta a iesit la aparare pe televiziuni.

De la bun inceput, ca simplu cetatean fara pregatire in tactici&strategii de imagine, mi s-a parut de o prostie strigatoare la laptop genul ala de bazaconii cu masoneria lui Basescu sau cu ideea lu’ peste privind mutarea conflictului dintre PD si PSD in interiorul PNL. Prima e o prostie cit China, iar a doua e o banalitate. Nasoale pentru Mitrea erau doua lucruri: evidenta unor relatii suspecte de vasalitate si servicii de consultanta&strategie cu doamnele cu care vorbea pe Messenger si fraza Anei Maria Bitu: "Putem fabrica o hirtie si sa o aruncam undeva in tara", fraza pe care a refuzat metodic s-o comenteze, desi colegul meu Mircea Toma, care, apropo, nu e redactor-sef, cum scria pe ecran, il soma in zadar s-o faca.

Din ceea ce a lasat sa se intrevada in emisiunea "Prim-plan", protejarea celor trei si izolarea lor de miezul scandalului a fost unul dintre motivele pentru care Mitrea si-a asumat adevarul. Dar foarte interesanta mi s-a parut evolutia catre acest moment. Intr-o prima faza, pe Realitatea TV, a negat indirjit ca textele i-ar apartine. In faza a doua, strins cu usa evidentei, a recunoscut ca-s ale lui, dar ca, vezi Doamne, au fost interpretate tendentios. Ca sa scape, a spus inclusiv aberatia cum ca "PC nu inseamna Partidul Conservator, ci un PC, un computer personal".

Aici chiar ne-a jignit inteligenta. Intr-un final, in direct, la Turturica, fiind evident ca nu mai are pe unde sa scoata salopeta, a catadicsit sa se elibereze de minciuna. Probabil, convertirea s-a produs pe drumul dintre P-ta Presei si Dorobanti, adica dintre Realitatea TV si TVR, un ragaz suficient ca dl Mitrea sa se fi consultat la telefon cu cine trebuie, care sa-i fi spus: "Miroane, las-o balta, ca nu tine! Recunoaste si mergi pe ideea ca e firesc sa faci strategii impotriva adversarilor politici". In final, Mitrea a gasit resurse sa-l atace pe Videanu, care parea un moliu impaiat. Ba chiar sa iasa binisor din clenci.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.