Ovidiu Tender a fost ieri audiat de procurorii de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce anchetatorii au extins cercetarile in dosarul RAFO, omul de afaceri avand calitatea de invinuit. Ovidiu Tender s-a prezentat la Parchetul instantei supreme la ora 10.00, fiind insotit de avocat. Omul de afaceri a depus inscrisuri in apararea sa, precum si o cerere pentru a i se permite o deplasare in Spania, unde ar urma sa rezolve o serie de probleme legate de rezidenta sa in aceasta tara, a declarat avocatul sau.

Ovidiu Tender are interdictie de a parasi tara, instanta prelungind recent aceasta masura luata de procurori. Procurorii instantei supreme au extins cercetarile in dosarul RAFO, unde Ovidiu Tender urmeaza a fi cercetat impreuna cu alte persoane si pentru savarsirea unor fapte ce ar fi cauzat un prejudiciu de 270 de milioane de lei. Noile acuzatii sunt spalare de bani, initiere si constituire de grup infractional organizat, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu, faptele vizand activitatea SC RAFO Onesti si SC Carom SA.

Acuzatiile in dosarul ajuns la instanta - inselaciune, bancruta frauduloasa si spalare de bani - au fost formulate in baza concluziilor din procesul-verbal intocmit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Ministerul Finantelor Publice. Dupa circa o ora si jumatate, omul de afaceri a parasit sediul Parchetului, urmand ca saptamana viitoare instanta sa se pronunte asupra cererii de deplasare in Spania.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.