Dosarul stenogramelor PSD a fost inchis ieri. Motivul acestei decizii a fost faptul ca procurorii anticoruptie, care s-au ocupat de anchetarea cazului, au stabilit ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii pe care le reclamau organizatiile non-guvernamentale.

In acelasi timp, procurorii au decis neinceperea urmaririi penale in cazul fostului ministru al justitiei, Rodica Stanoiu, si in cazul fostului ministru de finante, Florin Georgescu. Acestia au fost pusi sub acuzare de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, insa acuzatiile aduse lor au fost infirmate de Departamentul National Anticoruptie. Scandalul stenogramelor a izbucnit cu o saptamana inainte de alegerile din noiembrie 2004, cand PSD a pierdut presedintia tarii si guvernarea, si a fost denuntat printr-o plangere a unor organizatii non-guvernamentale.

In urma cu cateva luni, Biroul de presa al Ministerului Public a trimis un comunicat in care se arata ca s-a decis inceperea urmaririi penale in cazul Rodicai Stanoiu si al lui Florin Georgescu. "In dosarul penal 685/P/2005 (care contine denuntul mai multor ONG-uri privind eventuale fapte de coruptie ce ar reiesi din sedintele PSD si cuprinse in stenograme - n.r.) au fost efectuate acte premergatoare inceperii urmaririi penale, sub aspectul infractiunii prevazute si pedepsite de articolul 13 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie fata de Rodica Stanoiu si Florin Georgescu", se preciza in comunicat. Totusi, acum doua saptamani, procurorii anticoruptie au infirmat solutia sustinuta de Parchetul instantei supreme. "Nu existau indicii care sa conduca la concluzia de invinuire", a motivat seful DNA miercurea trecuta, intr-o conferinta de presa, decizia de a renunta la anchetarea celor doi fosti ministri.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.