Premierul Calin Popescu Tariceanu a raspuns, ieri, la ora 10.00, citatiei transmise de Parchetul Inaltei Curti pentru a fi audiat in dosarul „Rompetrol“.

Dupa ce a stat, in premiera, de vorba cu anchetatorii lui Dinu Patriciu, Tariceanu a povestit jurnalistilor ca a declarat, pe trei pagini consemnate de anchetatori, modalitatea prin care a achizitionat actiuni la aceasta societate, in 2004, bazandu-se pe informatiile din presa cu privire la evolutia acestora. "Am explicat ca decizia am luat-o pe baza informatiilor aparute in mass-media, care era plina de anunturi care relatau care este piata acestor actiuni", a spus Tariceanu. Premierul a subliniat ca nu este "un jucator" la Bursa, ci un investitor, avand si alte pachete de actiuni la societati listate la Bursa de Valori Bucuresti. El nu a putut preciza cate actiuni Rompetrol a detinut, intrucat s-au derulat mai multe tranzactii.

El a mentionat ca a fost administrator al societatii Rompetrol in perioada 2002-2003, cu un an inaintea listarii ei la Bursa. Intrebat daca, in opinia sa, Dinu Patriciu a manipulat piata, Tariceanu a raspuns ca nu poate face o astfel de afirmatie. "Mi-e greu sa cred ca poate fi vorba despre manipulare, fiind vorba despre vanzari-cumparari de actiuni", a adaugat primul-ministru. Premierul Tariceanu a mai subliniat ca actiunile pe care le-a avut la Rompetrol au fost vandute in timp, pachetul cel mai consistent fiind instrainat dupa numirea la conducerea Guvernului, pentru a evita orice interpretari legate de investitia sa in actiuni Rompetrol, pe timpul mandatului de prim-ministru. Seful Executivului a mai spus ca nu a intrebat procurorii despre verificarile derulate in acest caz asupra conturilor bancare, aratand ca nu este "curios" si nici "preocupat", intrucat conturile sale sunt "la vedere".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.