Elevii se intorc la scoala astazi, dupa o vacanta de trei saptamini. Insa nici profesorii si nici Ministerul Educatiei nu s-au hotarit cum vor recupera materia pierduta pe timpul grevei. Ii pot chema pe elevi la scoala simbata si duminica sau pot cumula materia pierduta cu cea la zi.

Elevii si parintii continua sa fie derutati. Nu s-a luat nici o decizie in ceea ce priveste recuperarea materiei pierdute pe timpul grevei. Ministerul Educatiei nu a luat nici o hotarire pina acum. "Probabil ca elevii vor recupera materia prin programe realizate la nivelul fiecarei unitati scolare", spune Liliana Preoteasa, director general pentru invatamintul preuniversitar. In schimb, liderii profesorilor spun ca "elevii nu vor fi nevoiti sa vina la scoala simbata. Aici nu vorbim de ore, ci de materie. Ea va fi distribuita pe orele ramase pina la 15 iunie, cind se va termina anul scolar. Doar daca este necesar, elevii vor fi chemati simbata", spune Catalin Croitoru, liderul Federatiei Educatiei Nationale.

"Au si uitat sa scrie"

Elevii din clasele mici au cel mai mult de pierdut. "Copiii din clasa I au si uitat sa scrie", spune Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint. Insa acest lucru nu-i impiedica pe profesori sa recupereze orele fara sa-i streseze pe elevi. "Dupa greva din 2000 am avut 35 de zile de recuperat si nu a fost nici o problema", spune Simion Hancescu, vicepresedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint. Un elev in clasa a VIII-a a pierdut 12 ore la limba romana, de exemplu, iar ca numar de lectii sint aproximativ opt. "Sint probleme de recuperare a materiei doar la obiectele importante cum sint matematica si romana. Aici sint si cele mai multe ore, fata de alte obiecte la care s-au pierdut trei ore in trei saptamini", spune Simion Hancescu, vicepresedintele FSLI.

Variantele recuperarii

- materia pierduta poate fi cumulata in orele ramase pina la sfirsitul anului scolar

- elevii pot ramine si dupa program, fara a veni la scoala simbata

- elevii pot fi chemati si in weekend la scoala


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.