Numarul sefilor din Radio Romania va fi aproape injumatatit, conform noii organigrame adoptate de Consiliul de Administratie. Mai multe posturi de conducere din Radio vor fi ocupate prin concurs, pina la sfirsitul anului. Presedinta Radio Romania, Maria Toghina, afirma ca procentajul posturilor de conducere va fi redus, in realitate, cu 40%. Conform deciziei CA, din cei 131 de manageri pe care ii are acum, la 1 ianuarie 2006, in SRR vor ramine numai 87.

Angajari prin concurs

In urma eliminarii posturilor de conducere, Radioul va ramine cu patru directori - unul la comunicare si marketing si trei la departamentul de productie editoriala, carora, incepind din ianuarie 2006, li se va alatura un director artistic. La nivelul institutiei vor fi 21 de redactori-sefi, 12 redactori sefi-adjuncti, doi secretari generali, un secretar adjunct, un contabil-sef, un administrator sef si sase sefi de serviciu la productie editoriala, restul de posturi fiind repartizate la alte departamente.

Angajarile se vor face prin concurs, "in completa transparenta", a declarat presedintele-director general al SRR. Din cerintele pentru participarea la concurs, CA a hotarit sa elimine experienta manageriala, "acordindu-se astfel o sansa tinerilor profesionisti. Comisia de examinare va fi formata din patru membri ai CA si doi specialisti din exterior, care vor fi alesi in urma propunerilor facute de consiliu si dupa un vot secret. Maria Toghina a spus ca prin aceste schimbari se doreste ca institutia sa functioneze mai eficient si ca, "in 2007, SRR va fi o institutie publica de nivel european".

Publicitatea va fi externalizata

Presedinta Radio doreste identificarea "cauzelor reale" ale deficitului bugetar. Toghina a aratat ca, la 30 septembrie, acesta a scazut de la 40 miliarde lei vechi la 25 miliarde lei vechi. "SRR trebuie sa isi reduca din cheltuieli", obiectiv care se poate realiza, potrivit Mariei Toghina, printr-o mai buna colectare a taxei radio, mai ales de la persoanele juridice si prin rezilierea contractelor "ce nu aduc beneficii concrete". SRR a sesizat Parchetul in legatura cu mai multe contracte incheiate de echipa lui Dragos Seuleanu. Totodata, Radio Romania va scoate la licitatie spatiul publicitar, sperind in dublarea veniturile din publicitate, de la aproximativ 900.000 de euro, in 2004, la doua milioane de euro, in 2006.

Gradinita "Seuleanu" va fi inchisa

Gradinita Radio, la care salariatii au dreptul sa-si aduca gratuit copiii, va fi inchisa. Din cauza locatiei alese prost de catre administratia Seuleanu, la gradinita pentru care Radioul plateste lunar o chirie de 5.000 de euro nu vin decit 15 copii ai salariatilor din 150 citi isi anuntasera intentia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.