Premierul Calin Popescu Tariceanu va fi audiat, marti, in calitate de martor in cauza privind operatiuni pe piata de capital cu actiuni emise de societatea Rompetrol, in luna aprilie 2004. Tariceanu a primit in urma cu o saptamana citatia si se va prezenta pe 29 noiembre, ora 11.00, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru audieri, se arata intr-un comunicat trimis miercuri seara de Biroul de Presa al guvernului.

Cu toate ca in urma cu cateva saptamani sustinea ca, in calitate de prim-ministru, are dreptul sa se intereseze la procurorul general, Ilie Botos, in legatura cu acest caz, Tariceanu a ajuns la concluzia ca "toti cetatenii sunt egali in fata legii si ca, in acest fel, poate contribui la buna desfasurare a actului de justitie". Invitatia a fost justificata insa prin faptul ca aceasta cauza se refera la o situatie anterioara preluarii mandatului de prim-ministru si nu are legatura cu atributiile si responsabilitatile sale ca sef al executivului. In acest caz au mai fost audiati Sorin Rosca Stanescu si Camelia Voiculescu, dar si omul de afaceri Daniel Costea.

Dupa anchetarea modului de tranzactionare a actiunilor Rompetrol, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a solicitat verificarea conturilor a 60 de persoane, printre care se numara Calin Popescu Tariceanu si sotia sa, senatorul UDMR Attila Verestoy, senatorul PNL Teodor Melescanu, liberalii Ludovic Orban si Boroianu, fostul sef SIE, Catalin Harnagea, dar si importanti oameni de afaceri.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.