Colegiul CNSAS ii cere fostului presedinte Emil Constantinescu documentele pe care le-a invocat referitoare la legaturile pe care Traian Basescu, Theodor Stolojan si Adrian Nastase le-ar fi avut cu fostele servicii secrete si il convoaca la audieri pentru a-si argumenta afirmatiile. Colegiul CNSAS anunta ca s-a autosesizat in legatura cu afirmatiile facute de fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu, pe diferite canale mass-media, privind legaturile pe care Traian Basescu, Theodor Stolojan si Adrian Nastase le-ar fi avut cu fostele servicii secrete, invocand existenta unor documente probatorii in acest sens.

Intrucat articolul 20, al.2, din Legea 187/1999 prevede in mod expres ca "persoanele fizice care detin asemenea documente sunt obligate sa asigure drept de acces si sa le predea de indata colegiului Consiliului", Colegiul a decis solicitarea inscrisurilor in cauza, in cazul in care asemenea documente exista, precizeaza comunicatul. De asemenea, Colegiul CNSAS a hotarat audierea lui Emil Constantinescu, care va avea posibilitatea sa-si exprime punctul de vedere in cadrul conferit de Legea 187/1999.

Pe de alta parte, SRI informeaza ca, in perioada 10 martie-4 noiembrie 2005, reprezentantii C.N.S.A.S. si S.R.I. "n comisia mixta au analizat "n Arhiva Centrala si "n unele din arhivele judetene, continutul a 160.000 dosare create de Securitate si au hotar?t ca 110.000 (!!!) dosare privesc siguranta nationala, iar 50.000 vor fi predate Colegiului. P?na "n prezent, discutiile purtate "n cadrul comisiilor mixte nu au necesitat arbitrajul C.S.A.T. referitor la stabilirea caracterului acestor dosare.

Mircea Dinescu, Claudiu Secasiu si Dan Lazea, membri ai Colegiului CNSAS au cerut explicatii lui Radu Timofte. "Un calcul simplu, arata cei trei, atesta ca timp de sapte luni, sapte zile din sapte, inclusiv duminicile, s-au analizat aproximativ 660 de dosare zilnic, lucru care noua ni se pare imposibil si pune sub semnul "ntrebarii rezultatele comisiilor mixte organizate "n aceasta perioada. In consecinta, solicitam o "nt?lnire cu conducerea SRI pentru explicarea modalitatii prin care s-a reusit aceasta performanta supraomeneasca".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.