Presedintele ANAF, Sebastian Bodu, a anuntat, ieri, ca a fost elaborat un proiect de act normativ pentru trecerea colectarii amenzilor din sarcina administratiilor finantelor publice in cea a directiilor de taxe si impozite din cadrul primariilor. Bodu a precizat ca acest act normativ se afla in comisiile de dialog social de la nivelul Ministerului Finantelor.

Presedintele ANAF a declarat ca a promovat aceasta masura, deoarece a constatat "o totala ineficienta" in activitatea de incasare a amenzilor, fiind vorba despre sume multe si mici si care nu se colecteaza. "Se incarca inutil activitatea de colectare a administratiilor finantelor publice cu astfel de sume mici, in loc ca administratiile finantelor publice sa se concentreze pe sume mari, datorate de persoane juridice", a adaugat Bodu, care a precizat ca ANAF vizeaza atragerea unor sume cat mai mari la bugetul de stat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.