Metroul bucurestean nu va mai circula astazi intre orele 4.00 si 16.00, pe motiv ca angajatii intra in greva deoarece nu au obtinut cresteri salariale de la Ministerul Transporturilor. Directorul general de la METROREX, Liviu Soava, a spus ca la ultimele negocieri, de ieri, liderilor sindicali li s-a propus sa astepte pina la 1 ianuarie pentru majorarile salariale de cel putin 18%, dar acestia nu au acceptat.

Metroul, suplinit de 200 de autobuze

In consecinta, metrourile bucurestene vor circula doar in intervalul orar 16.00 - 23.00, pentru a asigura o treime din circulatie, asa cum prevede legea. Desi primaria a anuntat suplimentarea autobuzelor RATB pe cele mai circulate trasee, Capitala va fi supusa unei aglomeratii excesive. Conducerea RATB a hotarit suplimentarea cu 200 de autobuze pentru a prelua fluxul de calatori care foloseau metroul. ĄZonele de unde ne asteptam sa avem probleme sint cartierul Militari, Titan, Piata Sudului si Gara de Nord, adica pe liniile care circula paralel cu cele de metrou", a spus directorul RATB, Gheorghe Aron.

Autoritatile - speriate de prima ninsoare

Insa bucurestenii vor avea de infruntat si blocajele care vor veni odata cu prima zapada din Capitala. Meteorologii au anuntat ca, spre sfirsitul saptaminii, ninsorile vor acapara cea mai mare parte a tarii, adica centrul, sudul si estul tarii, mai putin Dobrogea. Ne pregatim pentru ninsorile care vor veni in Bucuresti zilele urmatoare. Am inceput deja sa verificam si sa punem la punct utilajele de deszapezire de la REBU, ca sa nu fie probleme, a declarat viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu.