Chestorul de politie Bujor Florescu a ajuns pe mana procurorilor de la Ministerul Public dupa ce "Curentul" a descoperit un teren de lux pe care acesta il ascunsese, "uitand" sa il treaca in declaratia de avere.

"Ancheta interna declansata din dispozitia conducerii Politiei Romane a relevat ca, la data de 22.01.2004, chestorul de politie Florescu Bujor a cumparat impreuna cu sotia sa un teren in suprafata de 486 mp (...) in schimbul sumei de 112.362.092 lei. In declaratiile de avere aferente anilor 2004 si 2005, terenul mentionat nu figureaza", se arata intr-un comunicat remis de Inspectoratul General al Politiei Romane.

In ancheta, seful Directiei de Investigatii Criminale a spus ca nu dorea sa incalce legea cand nu a trecut terenul in declaratia de avere. "Conducerea IGPR a dispus declinarea competentei de cercetare a chestorului de politie Florescu Bujor in favoarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in declaratii, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 292 din Codul penal", sustine comunicatul politiei, care precizeaza, de asemenea, ca fapta a fost adusa si la cunostinta Comisiei de Control a Averilor de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.