Guvernul a alocat 7 milioane de lei pentru achizitia a 400 de containere de locuit destinate sinistratilor
Guvernul a alocat 7 milioane de lei pentru achizitia, prin licitatie publica, a 400 de containere pentru locuit destinate familiilor ale caror case, afectate de inundatiile din ultimul an, nu au fost refacute. "Au fost deja identificate 290 de familii care vor beneficia de aceste locuinte provizorii. Vom cere prefecturilor ca, pana pe 8 decembrie, cand a fost fixat termenul limita pentru achizitia modulelor de locuit, sa stabileasca care familii vor beneficia de acestea. (...) Am primit deja 7-8 oferte pentru furnizarea de astfel de module", a declarat ieri Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului din Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT). Crucea Rosie a asigurat, deja, 140 de containere pentru sinistrati, distribuite in judetele Arges, Bacau si Vrancea.

"Containerele livrate de Crucea Rosie costa circa 3800 de euro fiecare. Acestea au o suprafata de 13 metri patrati si dispun de sisteme electrice de incalzire si iluminare. Inca nu stim cu exactitate care vor fi caracteristicile modulelor ce urmeaza sa fie achizitionate", a continuat Borbely. Potrivit ministrului, la nivel national vor fi reabilitate 5.500 de case afectate de inundatii, 3.600 dintre acestea fiind din Moldova. "In ceea ce priveste casele din judetul Timis, a caror constructie este coordonata de MTCT, am reusit sa finalizam pana acum 470 de case, urmand ca restul pana la 880 sa fie terminate pana la sfarsitul acestei luni. In judetele din Moldova si in cele din sudul tarii procesul de furnizare a materialelor de constructie a fost incheiat pe 30 octombrie, iar acum urmeaza ca autoritatile locale sa coordoneze refacerea caselor", a mai spus Borbely.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.