Profesorii vor intra in greva generala pe termen nelimitat de azi. Elevii si studentii nu mai merg la scoala.

Cadrele didactice solicita acordarea a 6% din PIB pentru Educatie. Premierul Tariceanu le-a oferit sambata doar cele 1.800 de miliarde de lei in plus si negocieri de miercuri, dar cu suspendarea grevei.

Cadrele didactice isi mentin decizia de a intra in greva generala incepand de azi, avand in vedere ca discutiile de sambata, de la Guvern, au fost pur informale, nefiind avansata nici o cifra legata de bugetul pentru Educatie, dupa cum au precizat liderii profesorilor. "A fost o intalnire informala, in care primul-ministru a vrut sa afle direct de la noi cum stau lucrurile si a incercat, ce-i drept, sa ne convinga sa renuntam la greva generala", a declarat Razvan Bobulescu, presedintele Federatiei "Alma Mater".

NEGOCIERI ESUATE.

In aceste conditii, tinand cont ca nu exista o oferta concreta a autoritatilor, greva nu va fi suspendata pe perioada negocierilor, cu atat mai mult cu cat este dorinta tuturor membrilor de sindicat. Liderii sindicali din invatamant s-au intalnit sambata cu premierul Calin Popescu Tariceanu si cu alti reprezentanti ai Guvernului, pentru a gasi o solutie de evitare a grevei generale pe care cadrele didactice vor sa o declanseze incepand de azi, pentru a obtine mai multi bani pentru Educatie.

BUGET MIC.

Cadrele didactice - atat preuniversitare, cat si universitare - nu vor mai merge la cursuri incepand de azi, considerand ca bugetul Educatiei va fi in continuare prea mic, sub 4% din PIB, desi s-a decis ca acesta va fi suplimentat cu 1.800 de miliarde de lei. La protestul lor se vor ralia si studentii.

NEGOCIERI

Executivul va propune azi sindicatelor inceperea negocierilor de miercuri, dar cu conditia ca din acel moment greva sa fie suspendata, a anuntat primul-ministru sambata, dupa intalnirea avuta cu liderii sindicali. Executivul va fi reprezentat la negocieri de catre ministrii Finantelor, Muncii si vicepremierul Pogea.

MINISTRU

Mihail Haradau, prefectul judetului Cluj, ar putea deveni din aceasta saptamana noul ministru al Educatiei, sustin surse din PD. Conducerea PD s-a intrunit aseara in sediul din Modrogan, stabilind insa sa tina secret numele noului ministru pana la desemnarea oficiala a acestuia.

METROU

Si angajatii de la Metrorex se pregatesc de proteste. Azi, ei vor declansa o greva de avertisment. Timp de doua ore, in intervalul 4:00-6:00 dimineata nu va circula nici un tren. Angajatii Metrorex solicita salarii cu 20% mai mari, conditii mai bune de lucru, dar si finalizarea contractului colectiv de munca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.