Deputatul Aurelian Pavelescu lanseaza o bomba de presa, ce ar putea face valva in sanul serviciilor secrete, in special in Serviciul de Informatii Externe (SIE) Este vorba de actualizarea unui scandal lansat in aceasta vara de presedintele Traian Basescu. Il vom numi Operatiunea "Colonelul Dumitrescu". Pe scurt, pentru a respinge o discutie personala cu Ovidiu Ohanesian, unul dintre cei trei jurnalisti tinuti ostatici in Irak timp de 55 de zile, presedintele a spus ca a identificat o sursa clara care il dezinformeaza pe jurnalist.

A spus ca se numeste "Colonelul Dumitrescu", specificand apoi ca este vorba de un fost ofiter SIE. Prompt, Ovidiu Ohanesian a spus ca nu il cunoaste pe acest colonel si ca nu a beneficiat de nici o informatie de la acesta, fie ea reala sau falsa.

Deputatul Aurelian Pavelescu a redeschis acest subiect, miercuri seara, la emisiunea "Miezul Problemei", moderata de Madalin Ionescu. Pavelescu sustine ca, in luna iulie - la cateva zile dupa ce presedintele a lansat informatia despre presupusul colonel SIE - a aflat mai multe amanunte. O persoana s-ar fi prezentat la cabinetul sau parlamentar si i-ar fi spus ca "Dumitrescu" nu exista.

Sursa deputatului sustine ca mai multi ofiteri din SIE au vrut sa se razbune pe o persoana din sistem care a intentionat sa dezvaluie mai multe fapte de coruptie. Sub nasul presedintelui ar fi fost pus un raport din care rezulta ca ofiterul respectiv ar fi avut mai multe contacte cu Ovidiu Ohanesian si, in timpul crizei ostaticilor ar fi creat anumite diversiuni in urma carora specialisti din diverse servicii secrete au fost la un pas de a se impusca intre ei. Conform surselor deputatului Pavelescu, presedintele Basescu a inghitit aceasta "gogoasa" pe nemestecate.

Toate aceste informatii trebuie privite intr-un anumit context. In primul rand, se stie ca pe langa Palatul Cotroceni se fac mari presiuni pentru schimbarea lui Gheorghe Fulga de la conducerea SIE. In ciuda faptului ca aceste presiuni vin de la partenerii de guvernare, Basescu refuza sa il schimbe. Se pare ca ofiterul care ar fi vrut sa demaste faptele de coruptie a incercat sa intre si la presedinte, pentru a-i inainta un raport, dar nu a fost primit.

In fine, trebuie tinut cont de faptul ca Ovidiu Ohanesian a avut fata de Traian Basescu o atitudine diferita fata de cea a colegilor sai de detentie, Marie-Jeanne Ion si Sorin Miscoci. Toate acestea sunt argumente care fac credibila versiunea ca Traian Basescu a acceptat usor povestea despre "Colonelul Dumitrescu".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.