28 MAI

Premierul Tariceanu afirma la Suceava ca retinerea lui Dinu Patriciu este "un eveniment surprinzator si nedorit" si isi exprima speranta ca este un "episod trecator". Declaratia sa succede numeroaselor voci liberale care acuza un abuz in cazul Patriciu, dar si unui comunicat oficial al PNL, care arata ca "PNL doreste sa afle cat mai curand motivele retinerii lui Dinu Patriciu, presedinte al organizatiei PNL Prahova si important om de afaceri din Romania. Conform legislatiei in vigoare, o astfel de masura se justifica daca cel in cauza reprezinta un pericol social, ar avea intentia sa fuga din tara sau sa distruga dovezi", se arata in documentul citat.

28 MAI

Parchetul instantei supreme acuza un amestec politic in actul de justitie. "Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie isi manifesta indignarea fata de dimensiunea reactiei provocate de masurile procurorilor in dosarele pe care le investigheaza si considera un amestec grosolan in justitie - fata de care declarativ se sustine ca se doreste a fi independenta! - al unor formatiuni politice care in mod deliberat au politizat cele doua cazuri, Petromidia si Rafo", se arata intr-un comunicat al Ministerului Public.

30 MAI

Procurorul general Ilie Botos cere sprijinul "mass-media si societatii civile" pentru a dezvalui care sunt interesele pentru care Ministerul Public se doreste a fi pus la punct si persoanele care, de la o vreme, "lovesc din toate pozitiile procurorii" care lucreaza la dosarele Petromidia si RAFO. "In alte cauze nu sunt probleme. Atat timp cat voi fi in fata Parchetului, ii voi apara pe acesti oameni pentru a putea sa-si faca datoria", sugera Botos presiunile asupra magistratilor.

30 MAI

Presedintele Traian Basescu acuza actiunea partidelor de a zadarnici si intimida justitia. "Daca atunci cand organele statului vor incerca sa se atinga de coruptie si impotriva lor se vor ridica partide, comunitati de afaceri, mijloace media, zadarnicind si intimidand actiunile legale ale statului, cu certitudine integrarea in UE va ramane doar un deziderat, si nu o realitate", se arata intr-un comunicat de presa.

22 IUNIE

Romania libera publica un interviu cu seful statului, in care Basescu afirma raspicat ca nu este permis nici unui om politic sa intervina, creand presiune publica asupra structurilor justitiei, fie ca vorbim de Parchet, fie ca vorbim de instante sau chiar de cei care ancheteaza, de politisti. Totodata, acesta spune raspicat ca premierul nu l-a sunat pe Ilie Botos in cazul retinerii lui Dinu Patriciu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.