Generalul (r) Victor Atanasie Stanculescu va fi expertizat psihic in dosarul privind revolutia de la Timisoara. In acest sens, fostul ministru al Apararii urmeaza sa fie internat intr-o clinica de specialitate. Desi nu a avut nimic impotriva expertizarii sale, Stanculescu a declarat totusi, la sfarsitul procesului revolutiei din 1989, ca se considera "foarte intreg la cap". Altfel, atat Stanculescu, cat si cel de-al doilea inculpat din dosar, generalul (r) Mihai Chitac, vor fi audiati la mijlocul lunii decembrie de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul rejudecat al revolutiei de la Timisoara.

La termenul de ieri instanta suprema a dispus asupra probelor ce vor fi aduse atat de procurori, cat si de inculpati. Demersul firesc al judecatorilor a starnit nemultumirea zecilor de parti vatamate si civile prezente in sala de judecata, care asteapta de mai bine de 15 ani aflarea adevarului despre evenimentele de la Timisoara din decembrie 1989. Initial, cei doi generali in rezerva au fost condamnati pentru omor deosebit de grav la cate cincisprezece ani de inchisoare pentru reprimarea timisorenilor. Fostul procuror general al Romaniei, Tanase Joita, le-a intins insa o mana de ajutor inculpatilor obtinand rejudecarea procesului in urma promovarii unui recurs in anulare.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.