Tiriac junior a recunoscut ca a traficat si consumat cocaina. Aceasta concluzie apare, negru pe alb, intr-un document oficial.

Pana sa fie achitat de Tribunalul Bucuresti, Ion Alexandru Tiriac a negat constant ca ar fi consumat sau traficat cocaina.

DOCUMENT

Ziarul detine un document incendiar, in care se arata ca Tiriac junior si-a recunoscut faptele. La o luna dupa ce Parchetul l-a acuzat pe Ion Alexandru Tiriac de trafic si consum de cocaina, fiul renumitului tenisman a venit la Tribunalul Bucuresti, la prelungirea interdictiei de a nu parasi Romania, masura dispusa de procuror. Procedural, judecata a avut loc in Camera de Consiliu, a fost condusa de presedintele Mihai Valeriu Terceanu si consemnata de grefierul Cristiana Sibiceanu.

ATITUDINEA SINCERA A JUNIORULUI

Grefiera a consemnat in incheierea acelei sedinte, din 22.07.2004, pozitia procurorului de sedinta Silvia Stefanescu: "In ceea ce-l priveste pe invinuitul Ion Alexandru Tiriac, reprezentantul Parchetului a solicitat prelungirea masurii preventive a obligarii de a nu parasi tara pe o perioada de 30 de zile, sustinand ca acesta a adoptat o pozitie procesuala sincera, recunoscand intreaga activitate infractionala, existand probe temeinice in sensul art.143 C.p.p. ca acesta a savarsit faptele pentru care este cercetat". Asadar, potrivit acestui act oficial, Tiriac a recunoscut in ancheta ca a consumat si distribuit droguri. Public insa, el a declarat ca nu a avut niciodata de-a face cu ele.

ACARUL PAUN E GREFIERA

La mai bine de un an de la debutul anchetei, Tiriac junior a fost declarat nevinovat de magistratii Tribunalului Bucuresti. Recursul Parchetului se va judeca la Curtea de Apel. Senzationala informatie strecurata printre randurile incheierii de sedinta nu a fost confirmata de Parchetul Curtii de Casatie, care a aruncat pisica moarta in curtea grefierei Cristiana Sibiceanu.

Din raspunsul Parchetului rezulta ca aceasta ar fi consemnat, de capul ei, ca Tiriac si-a recunoscut faptele: "din verificarea incheierii de sedinta s-a constatat ca in practica acestei hotarari s-a mentionat, de catre grefierul de sedinta, ca invinuitul Ion Alexandru Tiriac si-a recunoscut intreaga activitate infractionala, adoptand o pozitie procesuala sincera".

O MANA SPALA PE ALTA

Procurorul a iesit curat din toata aceasta afacere, mai rezulta din raspunsul Parchetului: "din fisa de sedinta a procurorului unde s-au consemnat probele administrate si filele la care se gasesc... s-a constatat urmatoarea mentiune "Tiriac refuza sa dea declaratii". In atare conditii, procurorul de sedinta nu avea cum sa sustina ca inculpatul IAT a recunoscut intreaga activitate infractionala, adoptand o pozitie infractionala sincera. De altfel, nici judecatorul nu a retinut printre probele temeinice ca inculpatul IAT a dat vreo declaratie in dosarul de urmarire penala".

OAIE NEAGRA

La toate procesele, grefierul scrie ce-i spune judecatorul, iar Cristiana Sibiceanu are ani buni de cand practica aceasta meserie si nu putea comite o asemenea eroare, sunt de parere fostele sale colege de la Tribunalul Bucuresti. De patru luni, Cristiana Sibiceanu s-a mutat la Curtea de Apel, pentru ca devenise "oaia neagra" a Tribunalului.

MUSTRULUITA

Imediat dupa incident, grefiera a fost chemata "la mustruluit" in cabinetul presedintei tribunalului, Maria Huza. "Ea a venit cu caietul grefierului de sedinta si cu incheierea de sedinta, unde era scris acelasi lucru: ca Tiriac recunoscuse", ne-au spus, sub protectia anonimatului, fostele sale colege. Cristiana Sibiceanu s-a ferit sa comenteze incidentul.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.