Actualul director al Teatrului National Bucuresti, Ion Caramitru, si fostul secretar de stat in Ministerul Culturii, Ion Antonescu, se razboiesc de doi ani de zile. Si, desi procesele intentate s-au incheiat, ei nu s-au plictisit de acest conflict.

Totul a inceput in 2003, cand Antonescu i-a cerut explicatii lui Caramitru pentru felul in care sunt cheltuiti banii UNITER. Pentru ca fostul demnitar a cerut transparenta in privinta folosirii banilor publici, presedintele UNITER l-a dat in judecata pentru calomnie si insulta. Pentru ca anul trecut Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a hotarat achitarea lui Antonescu, considerand ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de calomnie, UNITER a stramutat procesul la Brasov.

Unde Ion Caramitru a dat peste o admiratoare. Astfel, desi procurorul a sustinut sentinta de la Bucuresti, instanta de la Brasov a decis altceva. In timpul procesului, judecatoarea s-a aratat incantata sa-l vada pe actor. ,Sunt o admiratoare de-a dvs. Ma bucur sa va vad!", s-a exprimat aceasta. In consecinta, Tribunalul Brasov decide ca Ion Antonescu sa plateasca o amenda de 30.000.000 lei pentru savarsirea infractiunii de calomnie si il obliga la plata sumei de. 1000 de lei, daune morale lui Caramitru. Atat a cerut acesta.

Desi din partea UNITER Antonescu a fost dat in judecata nu numai de Ion Caramitru, dar si de Victor Rebengiuc, Cornel Todea si Aura Corbeanu, numai actualul director al TNB a avut castig de cauza. In ce priveste insulta, atat instanta de la Bucuresti, cat si cea de la Brasov il achita pe Antonescu. Pentru ca denuntul pentru insulta si calomnie se pedepseste, conform legii, cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani, Ion Antonescu afirma ca Ion Caramitru ar trebui sa faca puscarie.

,Justitia romana, care doreste sa se reformeze, face una dintre cele mai mari greseli: aproba stramutarea procesului la Brasov pentru ca avocata mea, Carmen Popa, este sotia procurorului Dan Popa, care poate influenta derularea procesului. Adica, jumatate din avocatii din Romania nu mai trebuie saa judece in orasul de resedinta, pentru ca sunt casatoriti cu angajati ai Ministerului Justitiei. Sunt ferm convins ca voi avea castig de cauza la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg, unde am cerut daune 580.000 de euro", afirma Ion Antonescu.

De cealalta parte, Ion Caramitru acuza si el: "In 6 luni au fost patru controale. Ion Antonescu e un infractor. Am castigat un proces de calomnie, iar acum e infractor dovedit cu cazier si incearca sa-si refaca imaginea printr-o metoda machiavelica: calomniez, calomniez, dar tot ramane ceva! A sesizat Procuratura si politia economica pentru anchete la UNITER pentru aceste pretinse nereguli!", se revolta Caramitru. Acesta sustine ca Antonescu vrea sa puna mana pe terenul Casei Artistilor.

Antonescu il contrazice pe baza faptului ca legea nu permite nimanui sa obtina acel teren decat in urma unei licitatii. Presedintele UNITER s-a asociat cu un investitor strategic, in persoana lui Dan Adamescu, de la Unirea Shopping Center, desi legea spune ca nu te poti asocia cu un bun care nu e al tau, ci al statului... Deci, inca o ilegalitate facuta de Caramitru...", contraataca Ion Antonescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.