Pentru implicarea sa in „cazul“ gimnastei Andreea Raducan la Sydney, fostul presedinte al Comitetului Olimpic Roman a fost suspendat de Comitetul International Olimpic pina in 2008.

Fostul presedinte al Comitetului Olimpic Roman (COR) a fost sanctionat dur de CIO dupa scandalul facut la Sydney, asa explicindu-se si dubla respingere a candidaturii Nadiei Comaneci de catre forul olimpic international.

O pastila cu efect intirziat

"Am fost alaturi de CIO in momentele cele mai grele. Romania a fost singura tara socialista care a participat la JO de la Los Angeles", a afirmat fostul secretar general al forului olimpic roman, Dan Popper. Relatiile Romaniei cu CIO s-au racit insa brusc la Olimpiada de la Sydney, din cauza nurofenului Andreei Raducan. "La Sydney, Tiriac le-a cerut tuturor membrilor Comitetului Executiv al CIO sa-si prezinte demisia, acuzindu-i ca sint lipsiti de profesionalism.

Si avea dreptate 100%. In flaconul Andreei Raducan, la proba B, in loc sa vina cu 30-32 de mililitri cit au fost si in primul flacon, au adus 100 de mililitri. In concluzie, ori au lucrat asupra flaconului introducind alte substante, ori au adus alt flacon. In ambele cazuri au gresit flagrant. Nu au fost in stare sa faca proba B. La orice tribunal civil, Tiriac ar fi cistigat. Din nefericire, nu aveam voie sa apelam la o astfel de instanta, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne fiind ultima sansa", a declarat Popper.

Suspendat pina in 2008

Reactia lui Tiriac de la Sydney nu a ramas netaxata, membrii forului international hotarind sa-l suspende pe fostul tenismen pe o perioada de opt ani. "Pentru povestea de la Sydney, Tiriac si-a luat pedeapsa. Este suspendat pina in 2008, el neavind dreptul sa candideze pina atunci pentru nici o functie in Comitetul International Olimpic. S-au razbunat pe el", a mai spus Dan Popper.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.