Fostul director al Serviciului Roman de Informatii, Virgil Magureanu, va fi pus sub acuzare in dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990. Conform unor surse judiciare, Magureanu va fi acuzat de instigare la mai multe infractiuni deosebit de grave, printre care lipsire de libertate, viol, talharie, loviri, tortura.

Fostul director al SRI a fost audiat ieri timp de aproape doua ore de magistratii Parchetului Militar. Cu toate ca intentionau sa-l puna deja sub acuzare, procurorii au fost nevoiti sa amane acest lucru si asta pentru ca, la un moment dat, Magureanu a solicitat ca audierile sa fie suspendate si reprogramate, sub pretextul ca are o problema importanta de rezolvat. In aceste conditii, el nu a putut fi pus sub invinuire deoarece procedura penala prevede ca o persoana trebuie sa fie audiata inainte de a fi pusa sub acuzare.

La iesirea din sediul Parchetului Militar Teritorial, fostul sef SRI a declarat ca a fost audiat in calitate de martor si ca vor urma si alte audieri. Potrivit anchetatorilor, in timpul mineriadei din 13-15 iunie, Virgil Magureanu le-ar fi cerut subordonatilor sai sa ajute politia la identificarea si retinerea mai multor persoane care se aflau in Piata Universitatii. Ulterior, manifestantii arestati ar fi fost batuti si torturati.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.