Ministerul Justitiei a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), sa o cerceteze pe Lidia Barbulescu, vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pe care o acuza de trafic de influenta in favoarea fiicei sale, care ar fi candidat la un examen de magistrat. Scandalul a izbucnit dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, Camera judecatorilor a Consiliului Superior al Magistraturii a primit o sesizare din partea Ministerului Justitiei in care cere verificarea lui Barbulescu, nimeni alta decat prietena Rodicai Stanoiu (n.n. fost ministru al Justitiei). In denunt, se specifica faptul ca Barbulescu ar fi intervenit, in calitate de membru al Comisiei de legislatie a CSM, astfel incat sa fie modificat regulamentul de examen de capacitate pentru magistratura.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, un secretar de stat din cadrul Ministerului Justitiei (MJ) a solicitat CSM modificarea Regulamentului examenului de capacitate in sensul ca magistratii asimilati din minister si din Institutul National de Criminologie (INC) sa poata candida, alaturi de cei din Institutul National al Magistraturii (INM). La cererea MJ, regulamentul a fost schimbat. Fiica vicepresedintelui instantei supreme este angajata INC, iar ulterior modificarii regulamentului, s-a apreciat ca ea ar fi avut un interes direct in modificarea acestui regulament.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.