Departamentul National Anticoruptie (DNA) se afla in plina ancheta pentru elucidarea eventualelor fapte de coruptie in contractul realizat de fosta conducere a Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) pentru sistemul informatic integrat. La finele lunii septembrie, DNA a ridicat de la SRR toata documentatia legata de acest contract.

Conform surselor judiciare, acest sistem informatic integrat, care ar fi costat 8 milioane euro - la care s-au adaugat si alte costuri, suma ridicandu-se la aproape 10 milioane euro - a fost luat cu bani prin imprumut de la BCR, unde s-a girat cu taxa radio. Pentru achizitionarea acestui sistem, s-a realizat o asa-numita licitatie, castigata de firma FORTE COMPANY SA.

Surse din DNA evidentiaza inexistenta unui caiet de sarcini, ceea ce face ca licitatia sa fie nu numai nula, dar si total ilegala. Un alt aspect care se afla in atentia anchetatorilor DNA este legat de "absorbtia" firmei FORTE COMPANY, care castigase licitatia legata de achizitionarea sistemului informatic integrat si transformarea prin absorbtia SIEMENS SERVICES, de catre FORTE BUSSINES SERVICES.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.