Raportul preliminar in dosarul privind modul de dobandire a averii de catre fostul ministru Dan Ioan Popescu va fi prezentat de catre expertii desemnati la inceputul lunii decembrie. Inalta Curte de Casatie si Justitie a desemnat in acest sens un expert, iar alti doi experti au fost numiti de Ministerul Finantelor Publice si de Dan Ioan Popescu.

Pana la data finalizarii rapoartelor, toate documentele depuse la dosar de catre Dan Ioan Popescu isi vor pastra calitatea de acte clasificate, expertii neavand voie sa ofere informatii in legatura cu datele la care vor avea acces. In conditiile in care concluziile celor trei rapoarte vor fi identice, cazul ar trebui sa se incheie. Raportul preliminar va fi depus de catre experti in data de 3 decembrie, iar partile vor lua cunostinta de acesta pana in data de 8 septembrie, termen stabilit de instanta.

Procurorii nu au depus probe

Catalin Dancu, avocatul lui Dan Ioan Popescu a declarat ieri, ca, desi Instanta Suprema insista ca la dosar sa fie depuse acte privind dobandirea unor bunuri de catre fostul ministru in anul 2000, clientul sau nu va depune nici un act din acea perioada pentru ca sesizarea Parchetului in cauza vizeaza doar dobandirea averii in perioada 2001-2004. Maestrul Dancu a mai sustinut ca Parchetul nu a depus inca dovezi clare pentru sustinerea acuzatiilor referitoare la o presupusa dobandire ilicita a averii de catre Dan Ioan Popescu, sustinand ca Instanta Suprema a fost sesizata nelegal.

Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, a adresat comisiei speciale a Instantei Supreme o cerere de verificare a averii lui Dan Ioan Popescu si a sotiei acestuia, ca urmare a unei sesizari a Centrului de Resurse Juridice (CRJ) care reclama neconcordante aparute intre declaratiile de avere.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.