Gara de Nord este sub sechestrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), a anuntat, ieri, Sebastian Bodu, seful acestei institutii. Bodu a facut aceasta afirmatie in contextul nominalizarii CFR SA ca fiind unul dintre cei mai importanti datornici la bugetul de stat

Potrivit ultimelor date raportate de Fisc, datoriile bugetare ale CFR SA sunt de 1,151 miliarde lei noi (din care doua treimi la bugetul asigurarilor sociale de stat). "Daca vine cineva, da un pret bun pe Gara de Nord si continua sa o foloseasca ca gara, atunci o vand!", a mai spus seful Fiscului, care a precizat ca in cazul unor active aflate in proprietatea statului executarea silita poate fi considerata o forma de privatizare. "Oricum, la CFR am mai pus sechestru si pe locomotive si vagoane. La Termoelectrica, un alt datornic foarte mare, am pus sechestru pe toate termocentralele. In stadiu foarte avansat este executarea silita la CET II Oradea, care va fi vanduta in curand", a mai explicat seful ANAF.

Bodu s-a plans de faptul ca nerestructurarea unor societati cu mari datorii aflate in portofoliul Ministerului Economiei si Comertului duce la aparitia unor serioase probleme in executarea silita. "Practic, activele nevandute nu mai sunt atractive pentru nimeni. La Compania Nationala a Huilei am vandut tot ce se putea vinde. Activele pe care mai avem sechestru nu le mai vrea nimeni", a incheiat Sebastian Bodu.

Aseara, in jurul orei 19, probabil realizand enormitatea masurii, Fiscul a revenit cu un comunicat in care a precizat ca, de fapt, are sechestru doar pe terenurile Garii de Nord.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.