Inainte de a se imbarca in familia pilotului Iovan, Romanita s-a numarat printre numeroasele trofee ale insectarului lui Irinel Columbeanu, zis Iurinel. Dupa ce potolita iubire dintre Romanita si Iurinel si-a mai ostoit oleaca nabadaile, protagonistii au trecut la afaceri. Astfel, ei au infiintat firma Golden Brazilia, avand ca obiect de activitate importul de cafea verde din tara cafelei prajite.

Dar cum in Romania de dupa Ceau-Ceau nu e deloc trendy sa faci afaceri din banii tai, cuplul a cunoscut un inalt functionar corupt de la BRD, prin intermediul lui Ion Columbeanu, tatal lui Iurinel, uitat de un sfert de secol in functia de secretar al Guvernului. Romanita si Iurinel au cerut si au obtinut de la BRD un credit de 9 milioane de parai. Apoi s-au declarat tepuiti de ticalosii de brazilieni, carora le bagasera banii in conturi, in timp ce brazilienii si-au bagat trompele in norocul, in mumele si-n tatii lor de fraieri de gara. {i au mai zis ca banca in care au bagat banii s-a dovedit a fi o ilustra casuta postala.

Ca urmare a tepei, in loc de cafea verde, in Romania a ajuns o aroma de prajeala la buzunar. Insailarea asta i-a servit lui Iurinel drept argument ca sa nu mai restituie o letcaie la BRD. Sursele noastre din banca sustin ca functionarul care i-a ajutat sa obtina creditul ar fi fost uns cu o alifie de coco de un milion, in timp ce restul de 8 milioane ar fi fost impartit intre Romanita si Iurinel.

A urmat procedura standard, adica s-a pus sechestru pe averea lui Iurinel Columbeanu, pentru cateva luni de zile. Apoi s-a facut o ancheta la misto a BRD-ului, care a constatat ca Iurinel era de buna-credinta. In final, cazul a fost clasat, sechestrul asupra averii lui Iurinel a fost ridicat, creditul a fost consemnat in registrele BRD drept neperformant, Romanita s-a despartit de Iurinel si a decolat cu pilotul Iovan, iar ramas singur, drept consolare, Iurinel si-a mai cumparat inca un Rolls Royce, pe post de ciobanesc mioritic, ca sa-i tina companie.


Despre autor:

Academia Catavencu

Sursa: Academia Catavencu


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.