Localitatile tulcene Maliuc si Ceamurlia de Jos au iesit din carantina. Cel putin asa a anuntat ieri Ministerul Agriculturii.

Primele masini au putut trece de barajul politiei de frontiera de la Vultur, localitate aflata la patru kilometri de Maliuc, aceasta dupa ce au fost dezinfectate de echipa DSV. Primarul din localitatea Maliuc, Gheorghe Manole, nu stia insa nimic de ridicarea carantinei. Primarul din Ceamurlia de Jos aflase de la Prefectura Tulcea ca perioada de carantina va mai dura inca cel putin 21 de zile.

Subprefectul de Tulcea, Boieru, l-a anuntat sambata pe primarul din Maliuc ca localitatea a fost scoasa din carantina de comandamentul de urgenta judetean. Totusi, a doua zi, vestea cea buna a subprefectului a fost infirmata de directorul DSV Tulcea, dr. Argentoianu. Primarul Manole din Maliuc este absolut dezorientat de informatiile contradictorii oferite de autoritati. Puii-santinela vor fi adusi in Maliuc si Ceamurlia abia dupa a patra dezinfectare, care va avea loc la sfarsitul saptamanii.

Localnicii din Maliuc si Vultur au ajuns in pragul disperarii. Dunea Alexandrov (foto) are si acum o gradina in care mai balteste apa stransa in urma ploilor abundente. "Am primit acu' niste conserve, faina, ulei si zahar din ajutoare", spune femeia bucuroasa. "Sa ajunga de-ale gurii cateva saptamani", adauga ea. Cea mai mare bucurie a lipovencei va fi cand "Pasger" va acosta din nou la Maliuc. Localnicii din Maliuc si Ceamurlia de Jos sunt in pragul disperarii pentru ca nu-si pot duce bolnavii la dispensarul din satul vecin, iar proviziile de medicamente sunt pe terminate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.