Asa au fost intampinati reprezentantii lucratorilor de la CFR Mesagerie care venisera sa-si ceara drepturile salariale.

Dupa ce din luna august a acestui an n-au mai vazut nici un ban de la patron, angajatii SC CFR Mesagerie SA s-au vazut nevoiti sa recurga la metode radicale pentru a fi luati in seama. Astfel, ei au organizat, ieri, in fata Casei Presei Libere, unde isi are sediul societatea "Monalisa Investments", detinatoarea mesageriei, un miting de protest prin care sperau sa atraga atentia patronului lor Hassan Awdi. Cu toate acestea, in momentul in care au incercat sa depuna o petitie la sediul ,firmei-mama" au fost intampinati de amenintari cu moartea si au fost trimisi "la munca, nu la cersit" de un anume Bassam, ruda apropiata a patronului, dupa cum a declarat Ioana Toporan, una dintre angajatele Mesageriei, prezenta la protest.

"Nimeni nu ne ia in seama"

Din luna decembrie a anului trecut, cand CFR Mesagerie a fost privatizata - ,prin metode cel putin ciudate", potrivit propriilor angajati -, oamenii au fost dusi cu vorba si tinuti la limita rabdarii in permanenta in ceea ce priveste remunerarea si contractele de munca. Problemele s-au amplificat insa, iar faptul ca de mai bine de doua luni nu s-au mai platit salariile i-a adus pe oameni in pragul disperarii. "Am mai incercat sa discutam cu cei in masura sa ne dea un rapuns, dar de fiecare data am fost dati deoparte si chiar amenintati sa nu cerem ajutor organelor abilitate", povesteste o alta angajata. ,Acum am ramas si fara bani de mancare si fara sustinere, chiar din partea celor care ar fi trebuit sa ne-o ofere", a adaugat ea fluturand o pancarta cu inscrisul ,Ne-ati mintit, ne-ati furat, banii nu ne-ati dat!".
Sindicatul nu se baga

Federatia de Miscare Comerciala, din care face parte CFR Mesagerie, nu pare nici macar sa stie ca acestia au ajuns in strada si cel putin pana acum nu a intreprins nici o actiune in folosul acestora. Liderii de sindicat refuza orice discutie, iar patronii ,Monalisei" nu sunt de gasit. Angajatii Mesageriei intentioneaza sa recurga la greva foamei in cazul in care autoritatile nu-i vor lua in seama.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.