Fostul ministru Ovidiu Musetescu, seful APAPS, este cercetat penal de PNA in dosarul de privatizare a combinatului de aluminiu ALRO Slatina.

Musetescu este acuzat ca ar fi inlesnit vanzarea patrimoniului combinatului la un pret extrem de mic in comparatie cu valoarea de piata. Statul a pierdut zeci de milioane de euro in urma acestei privatizari cu cantec. Plangerea penala a fost trimisa la 19 decembrie 2002 la PNA. Denuntul a ajuns si la fostul presedinte Ion Iliescu, insa ancheta nu a fost demarata. Nimic nu s-a facut pana in 3 octombrie 2005, cand noua conducere a PNA a decis instrumentarea dosarului cu numarul 54/P/2005, la Sectia de combatere a infractiunilor conexe.

De luni, noul DNA (fostul PNA) va ataca in forta, sub impulsul lui Olli Rehn, cele 22 de dosare de mare coruptie cu fosti si actuali parlamentari din tot spectrul politic. Dosarele au fost primite vineri de la Parchetul General si se vor alatura cauzelor pe care noul DNA le-a investigat, in faza de cercetare, din august si pana in prezent sub mandatul noului sef Daniel Morar. In cele 22 de dosare de mare coruptie (aflate majoritatea in curs de cercetare pentru acte de traficare a functiei politice, luare de mita etc.) se afla urmatorii (fosti si actuali) parlamentari PSD: Adrian Nastase (initial citat ca martor, impreuna cu mai multi lideri PSD, in dosarul stenograme PSD); Dan Ioan Popescu (doua cauze), Miron Mitrea, Antonie Iorgovan, Adrian Paunescu, Nicolae Badalau, Vintila Matei, Mihai Sireteanu, Viorel Balcan, Marin Diaconescu, Petre Daea, Ioan Savu, Vasile Duta (deja arestat preventiv de PNA intr-o cauza). De la Penale s-a aflat doar de parlamentarul Dragos Ujeniuc (cercetat pentru acte de coruptie). In asteptarea cercetarii se mai afla, gratie unor dezvaluiri din presa, parlamentarii UDMR Verestoy Attila si Gyorgy Frunda.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.