Inspectorii sanitar-veterinari din judetul Bacau au inspectat zona lacului Galbeni si au prelevat probe de la un pescarus impuscat, dupa ce localnicii au semnalat prezenta catorva rate si pescarusi morti pe lac.

"Pasarea a fost sacrificata pentru ca avea toate simptomele unei pasari bolnave, dar nu este obligatoriu sa fi fost infectata cu gripa aviara", a declarat Sonia Caragea, medic veterinar in cadrul DSV Bacau.

Dupa recoltarea probelor, pasarea impuscata a fost pusa intr-o punga si bagata intr-un recipient plin cu gheata, pentru a fi pastrata intacta cat mai mult timp. "Nu pot spune cu siguranta ca este gripa aviara, dar nici nu pot sa infirm acest lucru. Poate fi o pesta, care este extrem de raspandita la pasari si care nu afecteaza omul", a mai precizat medicul Caragea.

Daca se va dovedi ca pasarile respective sunt infectate cu virusul aviar, tot focarul din zona lacului Galbeni va fi lichidat, ceea ce inseamna ca toate pasarile vor fi sacrificate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.