Cutia care continea virusul gripei aviare a plecat, in sfarsit, catre Londra ieri, in jurul orei 16.00, la bordul unei aeronave British Airways.

Aceasta intarziere a fost cauzata de faptul ca, joi, coletul a ajuns in vama de la Otopeni abia in jurul orei 17.00. Formalitatile vamale au fost efectuate fara dificultati, dar, la acea ora, nu exista nici o companie care sa faca transportul. Incarcaturile de acest gen, considerate de risc major, nu pot fi preluate decat daca sunt indeplinite anumite conditii. Firma Mensies a reusit sa intermedieze preluarea probelor de laborator de catre compania British Airways, singura care era in stare sa faca transportul in conditii de siguranta. Coletul, de aproximativ 3,5 kg, cu virusurile tinu-te la temeperatura scazuta cu gheata carbonica, a fost incarcat in avionul britanic cu mare precautie, iar zborul a decurs fara probleme.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.