Nicholas "Nick" Taubman face parte dintr-o familie celebra de oameni de afaceri din statul Virginia. Tatal sau, Arthur, fiul unor emigranti din Austro-Ungaria, a fondat in 1932, in Roanoke (VA), compania Advance Auto Parts, devenita al doilea lant de magazine de piese auto din SUA. Arthur a ramas celebru atat pentru spiritul sau cetatenesc, cat si pentru ca in timpul celui de-al doilea razboi mondial a salvat 500 de evrei europeni de la moarte sigura.

Potrivit legii, oricine dorea sa se refugieze in Statele Unite avea nevoie de o ruda care sa semneze pentru ei si sa promita sprijin financiar. Cand a fost interogat cum se face ca are atatia veri de rangul 1, Arthur a raspuns ca "orice evreu a carui viata este in pericol este varul meu de rangul 1". A preluat afacerea tatalui sau in 1973, dar a vandut majoritatea actiunilor in 1998. A pastrat insa aceeasi pasiune pentru problemele comunitatii. In prezent, Nick Taubman este presedinte al Mozart Investments.

Publicatia "Virginia Business Magazine" plaseaza familia Taubman in topul 100 al milionarilor din Virginia, cu o avere de peste 100 de milioane de dolari. Sotia sa, Eugenia, "Jenny", pe vremuri militar in armata israeliana, este unul din administratorii Muzeului de Arte Frumoase al statului Virginia.
Politic, Nick Taubman, este un sustinator fervent al Partidului Republican.

A facut donatii generoase candidatilor republicani si a ajutat la strangerea de fonduri pentru Grand Old Party. Potrivit topului celor mai importanti 25 de contributori la campaniile prezidentiale din 2004 (atat republicane, cat si democrate), Nick Taubman figureaza pe pozitia 24, cu 456.000 de dolari stransi in perioada 1999-2004. Candidatura lui Nicholas Taubman trebuie aprobata de Comisia de Politica Externa a Senatului american.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.