Ei cer un salariu minim in educatie de 250 de euro in 2006, buget pentru invatamant de 6% din PIB si subventii pentru carti, tinuta vestimentara si Internet

Cu ocazia sarbatoririi Zilei Mondiale a Educatiei, astazi, intre orele 12.00 si 15.00, Federatia Educatiei Nationale (FEN) organizeaza un miting in Piata Revolutiei din Bucuresti, urmat de un mars pe traseul Piata Revolutiei-Dem. I. Dobrescu-Bd. Gh. Magheru - Piata Romana-Bd. L. Catargiu-Piata Victoriei, a anuntat presedintele FEN, Catalin Croitoru. Profesorii au marcat prin proteste si deschiderea anului scolar.

Lista de revendicari a federatiei cuprinde: o noua lege a salarizarii in invatamant; salariu minim in educatie 250 de euro in 2006; buget pentru invatamant in 2006 minim 6% din PIB; subventie pentru carte 200 de euro/an; subventie tinuta vestimentara 250 de euro/an; subventie pentru Internet 10 euro/luna; tichete de masa pentru toti salariatii - 22 tichete/luna; prima de vacanta - un salariu mediu brut pe invatamant; fond de premiere lunara - 10% din fondul de salarii; respectarea parteneriatului social.

Mitingul si marsul sunt aprobate de Primaria Municipiului Bucuresti, precizeaza liderii profesorilor. Alte trei federatii sindicale din invatamant ameninta cu proteste in toata tara, in 12 octombrie, anuntand ca actiunile lor ar putea merge pana la declansarea grevei generale, daca revendicarile lor nu vor fi solutionate. Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret" si Federatia Nationala Sindicala "Alma Mater" au anuntat ieri ca "nu mai accepta umilinta si sacrificiul la care sunt supusi salariatii din invatamant".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.