Depoul de tramvaie de pe strada Mexic, in spatele guvernului, se intinde pe aproape 3,5 hectare. Numai terenul valoreaza 54,8 milioane de euro, apreciaza Doinel Locic, expert imobiliar. Terenul pe care se afla autobaza din Floreasca a RATB are 1,9 hectare si valoreaza ceva mai putin, 15,6 milioane de euro. Ambele depouri se aflau cindva la margine de Bucuresti. Dezvoltarea orasului le-a adus insa in centru, unde deranjeaza prin poluarea fonica si chimica si nici nu-si justifica existenta pe terenuri devenite atit de valoroase.

"Este o preocupare a noastra, de doua-trei luni, sa mutam toate bazele RATB in afara orasului. Nu vindem nici un metru de teren, vrem sa facem parteneriate public-privat, in urma carora ma astept ca primaria sa cistige in urmatorii 7-10 ani in jur de 350-500 de milioane de euro", a justificat masura primarul general Adriean Videanu.

Strainii stau la pinda

Doinel Locic spune ca sta de trei ani cu ochii pe terenurile respective si are chiar clienti straini interesati sa construiasca pe ele. "Avem spanioli, americani si greci care au facut deja constructii frumoase in Bucuresti si sint interesati si de aceste terenuri. In prezent, avem cereri cu 1.600 de euro/mp, dar nu avem terenuri in centru, linga guvern, iar un metru patrat in Floreasca se vinde acum cam cu 800 de euro. Valoarea acestor terenuri va creste cu siguranta dupa intocmirea PUZ-urilor (planuri de urbanism zonal) care vor stabili ce inaltime vor avea cladirile construite acolo. Cu cit sint mai inalte, cu atit creste valoarea terenului", explica Locic.

Gigi: "Nu-mi da astia mie!"

Doinel Locic este sponsor oficial al echipei de fotbal Steaua si apropiat al maestrului in afaceri imobiliare cu statul, Gigi Becali. Locic spune ca nu a discutat cu nimeni de la Primarie despre terenurile RATB si ca oricum o eventuala afacere nu l-ar implica pe Becali. Acesta nu pare strain de subiect. Totusi, Becali neaga ca pregateste vreo tranzactie cu aceste terenuri. "Imi da mie astia vreodata ceva, Murgeanu si Videanu?", si-a aratat mihnirea latifundiarul din Pipera.