Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie va reanaliza dosarul in care Parchetul General a dispus neinceperea urmaririi penale impotriva fostului ministru al Transporturilor, deputatul Partidului Social Democrat Miron Mitrea (foto). Ordonanta de NUP a fost emisa de procurorul Mihai Eduard Ilie intr-o cauza ce priveste o afacere de 11,5 milioane de euro, masura fiind confirmata si de seful Sectiei de Urmarire Penala, Gheorghe Draghici (un recunoscut gropar de dosare). Mitrea este citat astfel in calitate de "intimat" la Inalta Curte, pentru a se lamuri intregul film al unei megaafaceri murdare.

La sfarsitul anului trecut, la Aeroportul International Bucuresti Baneasa (AIBB) s-a operat un schimb fraudulos de terenuri, care a avut girul unor persoane importante din cadrul Ministerului Transporturilor. Concret, un teren de 2,5 hectare din comuna Voluntari - cu o valoare mica - a fost dat printr-o serie de falsuri si abuzuri in serviciu, la schimb cu un teren de 2,3 hectare al Aeroportului Baneasa. Acesta din urma are deschidere la Soseaua Bucuresti - Ploiesti si o valoare incomparabil mai mare, de peste 1.100 de ori.

Cazul a declansat ample cercetari la nivelul Parchetului Inaltei Curti, cercetari care i-au vizat pe ex-ministrul Transporturilor, Miron Mitrea, fostul director al AIBB, Sorinel Ciobanu (azi sef de zbor), Olivia Iacob, sefa Serviciului Juridic al AIBB, notarul public Luca Marius, avocatul Iulian Bogdan Nastase, dar si alte persoane. Ancheta a vizat scoaterea la lumina a unei adevarate Mafii aservite PSD, care a vanat, prin interpusi, un teren de 2,3 hectare al AIBB, situat la sosea si al carui pret pe piata imobiliara este situat undeva in jurul valorii de 600 euro/metrul patrat.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.