Dupa inundatii, apar alunecarile de teren. Sate intregi o iau la vale cu tot cu biserici si cimitire. Plantatii de vita-de-vie au fost inghitite si ele de pamint.

Din cauza inundatiilor, tot mai multe zone din tara se confrunta cu alunecarile de teren. Astfel, in judetul Buzau sute de case, biserica si chiar cimitirul din Comuna Colti au fost afectate din cauza alunecarilor de teren. Aceiasi situatie este in prezent si in judetul Vilcea, unde mai multe case si sute de plantatii viticole si pomicole au fost inghitite de pamint. In cele doua zone calamitate s-au deplasat membrii Comitetului judetean de urgenta, pentru a lua masurile necesare in vederea stabilizarii teraselor si a evacuarii cetatenilor care locuiesc in apropierea terenurilor inundate.

"Alunecarile de teren s-ar putea amplifica in toate zonele inundate, din cauza infiltrarii cantitatilor mari de apa", spune Aurel Balut directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale. La Bucovat, pericolul vine de la un mal care s-a prabusit peste o casa si alte doua sint avariate. Cauza este exploatarea necontrolata a unei cariere de pamint. Acesta a fost folosit anul trecut la inaltarea terenului de la cantonamentul Universitatii Craiova.

Ploile revin in Banat

"Incepind de astazi, ploile se vor retrage din sudul tarii. Mai asteptam precipitatii in Oltenia si in vestul tarii. Acestea vor continua pina miercuri, dar nu vor depasi 10 litri pe metru patrat", sustine Florinela Popa, meteorolog de serviciu la Administratia Nationala de Meteorologie. Dar meteorologii avertizeaza ca joi ploile vor reveni in forta in vestul tarii. "Joi, in vest va aparea un front atmosferic care va aduce din nou ploi", afirma Ion Sandu, directorul ANM.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.