Iliescu a revocat decretul de gratiere a lui Miron Cozma si in jurul orelor 13:30, 'Luceafarul Huilei' a fost retinut de Politie si 'invitat' la Inspectorat.
De la Bruxelles, Iliescu revoca decretul de gratierePresedintele in exercitiu Ion Iliescu a decis, in urma consultarilor cu Adrian Nastase si a reactiei opiniei publice, revocarea decretului de gratiere a lui Miron Cozma si a celorlalte 44 de persoane, a declarat in urma cu putin timp, la Bruxelles, purtatorul de cuvant al Presedentiei, Corina Cretu. Corina Cretu a confirmat acest lucru si in direct la Antena 1, in jurul orei 13:20 si a mentionat ca repectivele gratieri urmeaza a fi reanalizate.In direct la Realitatea TV, Marko Bela a declarat ca UDMR a aflat in cursul zilei de ieri "cu stupoare" de gratierea lui Miron Cozma si ca "acest gest ar putea sa ii impinga de cealalta parte a baricadei". Legat de revocarea gratierii, Marko Bela a mentionat ca "raul a fost deja facut si nu mai poate fi anulat". Cu putin timp inainte de anuntarea revocarii decretului, Dan Voiculescu, presedintele PUR, a cerut PSD in cadrul unei conferinte de presa sa prezinte o pozitie oficiala fata de decizia lui Ion Iliescu de gratiere a lui Miron Cozma. Dan Voiculescu a mentionat ca "nu este de acord cu gestul domnului Ion Iliescu" si i-a cerut acestuia sa prezinte public argumentele care l-au condus la aceasta decizie.Miron Cozma - retinut de PolitieConform reporterilor Realitatea TV si Antena 1, aflati la fata locului, Miron Cozma a fost retinut de Politie dupa ce parasise in graba domiciliul din Timisoara. Masina lui Miron Cozma, condusa de fiul sau, a fost oprita din drum de echipajele Politiei, care l-au invitat pe Cozma la Inspectoratul Judetean de Politie Timis pentru "clarificari". Initial, Miron Cozma a refuzat sa ii insoteasca, cerand sa vada un mandat in acest sens, dar in cele din urma a fost urcat in duba.Exista zvonuri ca PUR si UDMR se vor alatura Aliantei D.A.Citand Mediafax, Antena 1 a anuntat ca PUR si UDMR au decis sa se alature Aliantei D.A., in urma unei intalniri din cursul noptii de joi intre liderii partidelor sus-mentionate. Aceasta idee a fost infirmata de Codrut Seres, care a mentionat ca decizia PUR se va lua in cursul zilelor urmatoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.