International Business Machines Corp. intentioneaza sa se retraga dintr-o industrie la dezvoltarea careia a contribuit decisiv in urma cu doua decenii.

IBM a angajat banca de investitii Merrill Lynch & Co. pentru a gasi un cumparator pentru divizia sa de PC-uri si, conform Bloomberg, se afla in discutii cu Lenovo Group, unul din liderii pietii IT din China. Valoarea tranzactiei urmeaza sa se situeaze intre 1 si 2 miliarde USD.

Conform NY Times, IBM poarta tratative cu Lenovo si cu cel putin inca un alt cumparator potential. Anuntul a atras interes si din partea fondurilor de investitii si private equity. Dupa aparitia acestor informatii, cotatia actiunilor IBM a crescut vineri cu 1.4%, pe NYSE, in timp ce pretul actiunilor Lenovo nu s-a modificat.

IBM este al treilea mare producator de PC-uri, cu o cota de piata reprezentand doar o treime din cea a liderului Dell. In primele 10 luni ale lui 2004, divizia de PC-uri a IBM a inregistrat o rata a profitului mai mica de 1%.

Jessica Oppenheim, purtatorul de cuvant al Merrill Lynch, a refuzat sa comenteze. `Nu stiu nimic despre tranzactie', a declarat Guo Tongyan, purtatorul de cuvant al Lenovo. 'IBM are o traditie in a nu confirma sau infirma zvonurile', a fost raspunsul oficialilor IBM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.