Potrivit raportului Inspectiei Judiciare, publicat pe site-ul CSM, motivele care au dus la intarzirea unor dosare sunt de ordin subiectiv - managementul defectuos si lipsa rolului activ al procurorului in solutionarea cauzei - dar si obiectiv - in fu
Potrivit raportului Inspectiei Judiciare, publicat pe site-ul CSM, motivele care au dus la intarzirea unor dosare sunt de ordin subiectiv - managementul defectuos si lipsa rolului activ al procurorului in solutionarea cauzei - dar si obiectiv - in functie de complexitatea cauzei. De asemenea, inspectorii au constatat ca un singur procuror se ocupa de dosarele de mare complexitate, in timp ce ceilalti procurori instrumenteaza intre unul si opt dosare usoare. Totodata, potrivit Mediafax, s-a stabilit ca inregistrarea cauzelor penale nu se face cu respectarea Regulamentului de ordine interioara a parchetelor. Procurorul General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a solicitat CSM, la sfarsitul anului trecut, efectuarea unui control activitatea SPM din cadrul Parchetului General, dupa ce a constatat mai multe probleme de procedura in instrumentarea dosarului mineriadei din iunie 1990 privindu-l pe Ion Iliescu, coordonat de generalul magistrat Dan Voinea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.